Uitje van de maand augustus: Stadsmuseum Hof van Hessen

Uitje van de maand augustus: Stadsmuseum Hof van Hessen

Het Uitje van deze maand is het Stadsmuseum van Huissen. Het Stadsmuseum van Huissen is gevestigd in een groot wit huis met een luifel. Het Stadsmuseum was oorspronkelijk een herenhuis, het huis komt waarschijnlijk van 1647. De naam Hof ​​van Hessen is oud en komt van een naastgelegen pand. Het perceel waarop het pand staat is eigendom van de familie Van Hessen van de middeleeuwse edelman.

Het museum toont de chronologische volgorde van de geschiedenis van Huissen. De objecten en het geschreven materiaal geven een beeld van de historische ontwikkeling van Huisen tijdens de prehistorie. Naast deze min of meer permanente tentoonstelling worden er ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd. Naast het museumgedeelte is er ook een verkooppunt waar u historische publicaties en typische Huissense-cadeaus kunt kopen. In het gebouw bevinden zich  de afdelingen archeologie, bronneninventarisatie, beeld en geluid, genealogie en de bibliotheek van de Historische Kring.

Openingstijden

Prijs

€ 1,50.
Leden van Historische kring Huessen gratis

Contactgegevens

Vierakkerstraat 39
6851 BB Huissen

026-3255058

info@huessen.nl

Heeft u nog vragen of tips? Mail dan naar contact@infohuissen.nl of druk op deze link. Ik heb de informatie van deze site.

Janjan Lentjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.