Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Sinterklaas intocht Huissen

17 november 2024 - 23 november 2025

De Sinterklaas intocht Huissen vindt plaats op zondag 19 november. De Sint zal rond 11:00 uur in Huissen aankomen bij het Looveer.

Zondag 19 november komt Sinterklaas weer in Huissen aan! Vanaf het Looveer zal hij omstreeks 11.00 uur weer voet op Huissense bodem zetten. Het wordt weer een feest voor jong en oud! Het word een geweldige Sinterklaas intocht in huissen

Vanaf het Looveer, waar vast en zeker al veel belangstellenden zijn om de Sint te verwelkomen, gaat hij in een open wagen stapvoets naar het Odeon op de Markt in Huissen. Een volgauto met aanhanger zorgt voor Sinterklaasmuziek en ook is er auto met kadootjes en pepernoten! De pieten vergezellen hem en de kinderen te voet en per fiets.

Allen gaan in optocht naar het Odeon op de Markt. Daar is om 11.45 uur de ontvangst door de burgemeester en de kinderburgemeester. Tijdens deze ontvangst zijn er optredens van dansgroepen. Dit duurt tot 12.30 uur.

Hierna gaat Sinterklaas in de open wagen een rijtoer door Huissen maken. Met -net als vorig jaar- op vier centrale plekken een feestprogramma speciaal voor de Sint, ingevuld door de scholen:

13.00 uur op de parkeerplaats bij de Brink/Wagenweg

14.00 uur op de parkeerplaats bij de IKC Binnenste Buiten (Plaza)

15.00 uur op de parkeerplaats bij de Julianastraat

16.00 uur op de parkeerplaats bij de IKC Sterrenbos (van Wijkstraat)

 

De route is als volgt: startpunt Odeon op de Markt, Langestraat, Stadsdam, Winterdijk, Grevenveld, Nielant, Wagenweg, Loostraat, Plaza, Keizersallee, Loostraat, Bredestraat, Julianastraat, Laurentiusstraat, Muntstraat, Huismanstraat, Klaphek, Van Wijkstraat, Zandsedwarsstraat, Elsstraat, Beukenstraat, Stadswal/Karstraat, waarna Sinterklaas naar zijn verblijfadres in Nederland rijdt.

Heeft u nog vragen of tips? Mail dan naar contact@infohuissen.nl of klik op deze link. U kunt ook uw feedback onder in de comments plaatsen. 

Gegevens

Begin:
17 november
Einde:
23 november 2025

Organisator

Gemeente lingewaard

Locatie

Centrum Huissen
Van wijkplein
Huissen, Gelderland 6851 Nederland
+ Google Maps
Telefoon
nog niet bekend
Bekijk de site van Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.