Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sinterklaas intocht Huissen

13 november 2022

De Sinterklaas intocht Huissen vindt plaats op 13 november. Na 2 jaar gaat de sinterklaas intocht weer door. Het is in Huissen. Het vindt zich plaats in Huissen stad en diverse wijken. Meer informatie volgt nog.

Update op zaterdag 12 november:

Zondag 13 november komt Sinterklaas weer in Huissen aan! Vanaf het Looveer zal hij omstreeks 11.00 uur weer voet op Huissense bodem zetten. Het wordt weer een feest voor jong en oud! Het word een geweldige Sinterklaas intocht in huissen

Daags tevoren kwam Sinterklaas met zijn pieten in Hellevoetsluis aan. Daar vertelde hij snel het land in te willen gaan om met de kinderen zijn verjaardag te vieren en hen blij te maken met kadootjes en lekkers in hun schoen.

Vanaf het Looveer, waar vast en zeker al veel belangstellenden zijn om de Sint te verwelkomen, gaat hij in een open wagen stapvoets naar het Odeon op de Markt in Huissen. Een volgauto met aanhanger zorgt voor Sinterklaasmuziek en ook is er auto met kadootjes en pepernoten! De pieten vergezellen hem en de kinderen te voet en per fiets.

Allen gaan in optocht naar het Odeon op de Markt. Daar is om 11.45 uur de ontvangst door de burgemeester en de kinderburgemeester. Tijdens deze ontvangst zijn er optredens van dansgroepen. Dit duurt tot 12.30 uur.

Hierna gaat Sinterklaas in de open wagen een rijtoer door Huissen maken. Met -net als vorig jaar- op vier centrale plekken een feestprogramma speciaal voor de Sint, ingevuld door de scholen:

13.00 uur op de parkeerplaats bij de Brink/Wagenweg

14.00 uur op de parkeerplaats bij de IKC Binnenste Buiten (Plaza)

15.00 uur op de parkeerplaats bij de Julianastraat

16.00 uur op de parkeerplaats bij de IKC Sterrenbos (van Wijkstraat)

 

De route is als volgt: startpunt Odeon op de Markt, Langestraat, Stadsdam, Winterdijk, Grevenveld, Nielant, Wagenweg, Loostraat, Plaza, Keizersallee, Loostraat, Bredestraat, Julianastraat, Laurentiusstraat, Muntstraat, Huismanstraat, Klaphek, Van Wijkstraat, Zandsedwarsstraat, Elsstraat, Beukenstraat, Stadswal/Karstraat, waarna Sinterklaas naar zijn verblijfadres in Nederland rijdt.

Ik heb de informatie van www.inhuissen.nl

Heeft u nog vragen of tips? Mail dan naar contact@infohuissen.nl of klik op deze link. U kunt ook uw feedback onder in de comments plaatsen. 

Gegevens

Datum:
13 november 2022

Organisator

Gemeente lingewaard

Locatie

Centrum Huissen
Van wijkplein
Huissen, Gelderland 6851 Nederland
+ Google Maps
Telefoon
nog niet bekend
Bekijk de site van Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.