Vitesse wint met nipte overwinning van PEC Zwolle

Dinsdagavond hoopt PEC Zwolle op een stunt tegen de Arnhemmers om het jaar nog mooi af te ronden. Want PEC kent nu een heel dramatisch begin van het seizoen. Vitesse integendeel waren zeker tevreden want hun kregen afgelopen zondag te horen dat ze voor het eerst in hun clubgeschiedenis Europees mochten overwinteren.

Eerste helft

Begin van de wedstrijd begint PEC gelijk met druk zetten en krijgen ze zelfs een aantal goede kansen die er bijna ingaan. Vitesse krijgt veel ruimte en kan veel kansen creëren maar ze doen het niet. Na iets meer dan een half uur spelen komt het eerste schot op doel voor Vitesse van Openda die door zijn snelheid toch nog op doel kan schieten. Vitesse wordt steeds sterker en krijgen meer kansen. PEC Zwolle is nu meer aan het verdedigen en counteren hee goed ze scoorde zelfs in de bonus tijd maar die wordt afgekeurd vanwege een paar centimeter buitenspel. De eerste helft is afgelopen Vitesse is best teleurstellend en moet even beter spelen en Pec Zwolle is tot nu toe het betere team.

Tweede helft

Vitesse begint gelijk goed want binnen anderhalf minuut spelen scoort Openda de openingstreffer. Door een slechte terugspeelbal kan Frederiksen hem goed mee geven en schiet Openda de bal goed binnen. De tweede helft komen er betere kansen en schoten doel van beide teams. Er komt wat aanvallender wissels van PEC zodat ze misschien nog kunnen scoren in de tweede helft. PEC komt met vele schoten op doel en ze doen hun best om nog de gelijkmaker te scoren maar Houwen pakt goede reddingen waardoor Vitesse op 1-0 voorstand blijft. PEC Zwolle was vandaag de betere ploeg maar toch door 1 fout scoorde Vitesse en pakken ze de overwinning. Vitesse is nu 8 wedstrijden ongeslagen met 5 overwinningen en 3 gelijkspellen.

Man van de wedstrijd

De man van de wedstrijd was Openda hij scoorde de enige goal van de wedstrijd en zorgde er wel voor dat Vitesse kansen creëerden. In de afgelopen 6 wedstrijden heeft hij er ook 6 gescoord dus dat is ook een mooi statistiekje meegenomen.