Stemmen 22 november

Stemmen 22 november

Stemmen in Huissen? Op 22 november is het zover de bureaus zijn open van 7:30 uur tot 21:00 uur. De locatie van de stemloketten is onderaan de pagina.

U krijgt een stempas

Uiterlijk 2 weken voor de verkiezing ontvangt u uw stempas. Heeft u geen stempas ontvangen of bent u uw stempas kwijt? Vraag dan een nieuwe aan bij uw gemeente.

U kiest een kandidaat

Bedenk voordat u gaat stemmen op welke kandidaat u wilt stemmen. U ontvangt thuis een overzicht met alle kandidaten waarop u kunt stemmen.

U gaat naar het stembureau

Neem uw stempas en identiteitsbewijs mee. Dat kan een paspoort, rijbewijs, identiteitskaart of verblijfsdocument zijn. Deze mag niet langer dan vijf jaar verlopen zijn.

Kunt u niet zelf naar het stembureau komen?

Dan kan iemand anders voor u gaan stemmen. Vul de achterkant van uw stempas in. Geef uw stempas en een kopie van uw identiteitsbewijs mee aan de kiezer die voor u gaat stemmen.

Op het stembureau

Op het stembureau levert u uw stempas in. Laat ook uw identiteitsbewijs zien aan het stembureaulid.

U krijgt een stembiljet

Op het stembiljet staan alle lijsten (partijen) die meedoen aan de verkiezing. Ook staan hierop alle kandidaten op wie u kunt stemmen

In het stemhokje

Met het stembiljet en een rood potlood gaat u een stemhokje in. Dat doet u alleen. Heeft u vanwege uw lichamelijke gesteldheid hulp nodig bij het stemmen? Dan mag er iemand mee om u te helpen.

U kleurt één vakje rood

Kleur het rondje in voor de naam van de persoon op wie u wilt stemmen. U kunt het stembiljet ook leeg laten. Dat heet blanco stemmen.

Lever uw stembiljet in 

Stop het stembiljet in de stembus. U heeft uw stem uitgebracht. Woensdagavond worden de stemmen geteld. De uitslag vindt u de volgende dag op deze website.

Stem locaties:

Brandweerkazerne, Kampstuk 21
Voetbalvereniging RKHVV, Blauwenburcht 1
De Buitenpoort, Helmichstraat 1
’t Koelhuis, Koelhuisstraat 3
IKC De Abacus, van Voorststraat 21
Gemeenschapshuis Huissen-Zand, van Wijkstraat 31
Medisch Centrum Loovelden, Plaza 3
Sporthal De Brink, Wagenweg 12 d (ingang parkzijde) – Braille kandidatenlijst aanwezig

De informatie is afkomstig van www.lingewaard.nl

Heeft u nog vragen of tips? Mail dan naar contact@infohuissen.nl of klik op deze link. U kunt ook uw feedback onder in de comments plaatsen. 

Janjan Lentjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.