Uitje van de maand juli Fort Pannerden

Uitje van de maand juli Fort Pannerden

Het uitje van deze maand in Lingewaard is Fort Pannerden. Fort Pannerden is een indrukwekkend historisch fort dat strategisch gelegen is aan de splitsing van de Rijn en de Waal. Het fort heeft een rijke geschiedenis en biedt een fascinerende kijk op militaire verdediging in het verleden.

Het fort werd gebouwd tussen 1869 en 1871 als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het diende als verdedigingswerk om de toegang tot het westen van Nederland te beschermen. Het fort is ontworpen in de neorenaissancestijl en heeft imposante bakstenen muren en een gracht eromheen.

Tegenwoordig is Fort Pannerden opengesteld voor publiek en kun je het verkennen tijdens een rondleiding. Je kunt meer te weten komen over de geschiedenis van het fort, de militaire strategieën en het leven van de soldaten die er gelegerd waren. Er zijn verschillende tentoonstellingen en interactieve displays die je een goed beeld geven van het leven op het fort.

Daarnaast organiseert het fort regelmatig evenementen en activiteiten, zoals thematische rondleidingen, lezingen en speciale kinderactiviteiten. Het is ook mogelijk om het fort te huren voor bijzondere gelegenheden, zoals bruiloften of bedrijfsuitjes.

Openingstijden

Bekijk via deze pagina de openingstijden https://www.fortpannerden.eu/wp-content/uploads/2023/03/Openingstijden-Fort-Pannerden-2023.pdf

Prijzen

Tot en met 3 jaar: gratis
4 t/m 11 jaar: € 9,50
12 jaar en ouder: € 14,50
Toeslag Elements€ 8,75 p.p. op de toegangsprijs.
Toeslag Struintocht met gids: € 5,00 p.p. op de toegangsprijs

Contactgegevens

Waaldijk 1, 6686 MV Doornenburg

026-4722269

info@fortpannerden.eu

www.fortpannerden.eu

Heeft u nog vragen of tips? Mail dan naar contact@infohuissen.nl of druk op deze link. Ik heb de informatie van deze site.

Janjan Lentjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.